Υποβολές

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε για να κάνετε μία υποβολή.

Λίστα Ελέγχου Προετοιμασίας Υποβολής

Κατά την υποβολή εργασιών στο περιοδικό, ζητείται από τους Συγγραφείς να επιβεβαιώσουν ότι η υποβολή ανταποκρίνεται στα ακόλουθα κριτήρια. Μη συμβατές υποβολές ενδέχεται να επιστραφούν στους Συγγραφείς.
  • Βεβαιωθείτε ότι το χειρόγραφο συμμορφώνεται με τον μέγιστο αριθμό λέξεων.
  • Τίτλος του άρθρου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με κεφαλαία γράμματα και τα ονόματα των συγγραφέων να αναφέρονται με μικρα γράμματα.
  • Δομημένη περίληψη στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
  • Η υποβολή δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν, ούτε έχει υποβληθεί σε άλλο περιοδικό για εξέταση (ή έχει δοθεί μια εξήγηση στα Σχόλια προς τον επιμελητή).
  • Έως πέντε λέξεις ευρετηριασμού (κατά προτίμηση από το MeSH Hellas-Βιοϊατρική Ορολογία) στα Ελληνικά
    και στα Αγγλικά.
  • Υποβάλετε το αρχείο κειμένου της εργασίας ως επεξεργάσιμο αρχείο, όπως .doc ή .docx (όχι ως .pdf), υπό μορφή εγγράφου OpenOffice, Microsoft Word, RTF, ή WordPerfect.
  • Το κείμενο έχει μονό διάκενο, χρησιμοποιεί γραμματοσειρά μεγέθους 12, χρησιμοποιεί όπου απαιτείται κείμενο σε πλάγια γραφή και όχι με υπογράμμιση (εκτός από τις διευθύνσεις URL) . Όλες οι εικόνες, τα σχήματα και οι πίνακες τοποθετούνται εντός του κειμένου σε κατάλληλα σημεία, πλησίον του σημείου του κειμένου όπου γίνεται η πρώτη αναφορά και θα πρέπει να αριθμούνται αναλόγως της σειράς εμφάνισης στο κείμενο.
  • Το κείμενο τηρεί τις στυλιστικές και βιβλιογραφικές απαιτήσεις που ορίζονται στις Οδηγίες προς τους Συγγραφείς.
  • Περιορίστε τα acknowledgements στο μέγιστο 50 λέξεις.
  • Αναφέρατε την ενημερωμένη συγκατάθεση και την προεγγραφή της μελέτης στην ενότητα Μέθοδοι της εργασίας σας. Αναφέρατε την δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων καθώς και τις πηγές χρηματοδότησής σας στο τέλος, εάν υπάρχουν.
  • Η βιβλιογραφία παρατίθεται στις τελευταίες σελίδες των άρθρων. Χρησιμοποιήστε βιβλιογραφικές παραπομπές σε στυλ AMA. Όλα τα ονόματα των συγγραφέων παρατίθενται στις βιβλιογραφικές παραπομπές (μέχρι 3 και στη συνέχεια «και συν.» ή «et al»). Παρέχετε διευθύνσεις URL για τις αναφορές, όπου είναι διαθέσιμες.
  • Βεβαιωθείτε ότι κάθε παραπομπή υπάρχει στη λίστα αναφοράς και αντίστροφα.
  • Κατά την υποβολή μιας αναθεώρησης, παρέχετε δύο αναθεωρημένες εκδόσεις: η μία με επισημασμένες τις αλλαγές και η άλλη χωρίς επισημάνσεις. Διαγράψτε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της εργασίας.

Οδηγίες για τους Συγγραφείς

Ενότητες:

  1. Γενικά
  2. Στόχοι και σκοποί του περιοδικού
  3. Κατηγορίες εργασιών και προαπαιτούμενα
  4. Προετοιμασία της Υποβολής
  5. Πολιτική έκδοσης και ζητήματα ηθικής 
  6. Διαδικασία Δημοσίευσης Μετά την Αποδοχή
  7. Οδηγίες ανά Τύπο Άρθρου
  8. Στοιχεία Επικοινωνίας Συντακτικού Γραφείου

 

      1. ΓΕΝΙΚΑ

Στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής, οι συγγραφείς υποχρεούνται να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση της υποβολής τους με όλα τα ακόλουθα στοιχεία. Οι υποβολές που δεν συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες μπορούν να επιστραφούν στους συγγραφείς για τεχνικές ή/και γλωσσικές αναθεωρήσεις.

Κατά κανόνα, η υποβολή οποιουδήποτε άρθρου προϋποθέτει ότι το περιεχόμενο δεν έχει δημοσιευθεί ή υποβληθεί για δημοσίευση αλλού, παρά μόνο ως σύντομη περίληψη στα πρακτικά επιστημονικής συνάντησης ή συνεδρίου.

 

Λίστα ελέγχου προετοιμασίας υποβολής

      • Η υποβολή δεν έχει δημοσιευθεί προηγουμένως, ούτε έχει σταλεί σε άλλο περιοδικό για αξιολόγηση (εκτός εάν έχει δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση στα Σχόλια προς τον Εκδότη).
      • Το άρθρο θα πρέπει να υποβληθεί ως επεξεργάσιμο αρχείο, όπως .doc ή .docx (όχι ως .pdf) χρησιμοποιώντας OpenOffice, Microsoft Word κ.λπ.
      • Οι πίνακες πρέπει να υποβάλλονται σε μορφή επεξεργάσιμη και όχι ως εικόνα ή αρχεία .pdf.
      • Όλες οι εικόνες, τα γραφήματα και οι πίνακες πρέπει να εισάγονται στο κύριο κείμενο κοντά στην πρώτη παραπομπή τους και πρέπει να αριθμούνται σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους.
      • Το κείμενο θα πρέπει να τηρεί τις υφολογικές και βιβλιογραφικές απαιτήσεις που ορίζονται στις Οδηγίες προς τους Συγγραφείς.
      • Ο τίτλος του άρθρου στα Αγγλικά και Ελληνικά θα πρέπει να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα και τα ονοματεπώνυμα των συγγραφέων με πεζοκεφαλαία.
      • Περίληψη (Αγγλικά/Ελληνικά)
        • Έως πέντε λέξεις-κλειδιά (κατά προτίμηση από την MeSH Hellas-Βιοϊατρική Ορολογία) στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
        • Οι έγγραφες συναινέσεις και εγγραφές σε δοκιμές θα αναφέρονται στην ενότητα Μέθοδοι του άρθρου σας. Δηλώστε σύγκρουση συμφερόντων και πηγές χρηματοδότησής σας στο τέλος του άρθρου, εφόσον υπάρχουν.
      • Οι παραπομπές παρατίθενται ξεχωριστά στο τέλος του χειρογράφου. Χρησιμοποιήστε αναφορές στυλ AMA. Τα ονόματα όλων των συγγραφέων αναφέρονται στις παραπομπές. Για έγγραφα που έχουν συνταχθεί από κοινού από μεγάλο αριθμό ατόμων (περισσότεροι από 3 συγγραφείς) αναφέρετε τα πρώτα 3 ονόματα και «et al.» στο τέλος.
      • Το άρθρο πρέπει να συμμορφώνεται με τον μέγιστο αριθμό λέξεων.
      • Οι παραπομπές στο κείμενο πρέπει να βρίσκονται εντός αγκυλών, σε εκθέτη, μετά από κόμματα και τελείες στην πρόταση (π.χ. παραπομπή.[5]) Βεβαιωθείτε ότι κάθε παραπομπή υπάρχει στη λίστα παραπομπών και αντίστροφα.
      • Κατά την υποβολή μιας αναθεώρησης, να υποβάλλετε δύο αναθεωρημένες εκδόσεις: μία με επισημασμένες/χρωματισμένες τις αλλαγές, και μια καθαρή έκδοση χωρίς tracked changes ή επισημάνσεις.
      • Εισαγάγετε όλα τα ονόματα των συγγραφέων (πλήρη ονόματα, π.χ. Νικόλαος Παπαδόπουλος) και κέντρα προέλευσης στη διαδικασία υποβολής στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

 

      1. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Το περιοδικό Αρχεία Κλινικής Νευρολογίας, μετά από διαδικασία κριτικής αναθεώρησης (peer-review) δημοσιεύει πρωτότυπα ερευνητικά άρθρα, άρθρα ανασκόπησης (συστηματικής ή μη), οδηγίες της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας  και θέσεις σχετικά με μελέτες που αφορούν την ιατρική διαχείριση όλων των νευρολογικών καταστάσεων όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η άνοια, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η επιληψία, η κεφαλαλγία, οι κινητικές διαταραχές, οι νευρομυϊκές και λοιμώδεις ασθένειες.

Τα Αρχεία Κλινικής Νευρολογίας, το επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, είναι μια διεθνής περιοδική δημοσίευση με κριτές, που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της νευρολογίας καθώς και των υποειδικοτήτων αυτής. Απευθύνεται τόσο σε νευρολόγους που δεν είναι εξειδικευμένοι ως προς την κλινική τους δραστηριότητα όσο και σε εκείνους που έχουν μεν ένα συγκεκριμένο πεδίο ειδικού ενδιαφέροντος αλλά επιπλέον  ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες νευρολογικές εξελίξεις. Ως εκ τούτου, δίνεται προτεραιότητα από τους εκδότες σε άρθρα που ενδιαφέρουν την πλειονότητα των νευρολόγων ανεξάρτητα από την υποειδίκευση και την πρακτική τους άσκηση.

 

      1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ

Το περιοδικό Archives of Clinical Neurology δημοσιεύει εργασίες στη νευρολογία και συναφείς θεματικές στις ακόλουθες κατηγορίες:

      • Πρωτότυπες εργασίες
      • Αναθεωρήσεις
      • Αναφορές περιπτώσεων/περιστατικών
      • Σύντομες ανακοινώσεις, Επιστολή προς τους συντάκτες
      • Διδασκαλία Νευροεικόνων
      • Κατευθυντήριες γραμμές
      • Σχολιασμοί σε πρόσφατες δημοσιεύσεις
      • Νέα

 

      1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Κύριο αρχείο κειμένου

Κάθε άρθρο πρέπει να έχει σελίδα τίτλου με τις ακόλουθες πληροφορίες:

      1. Σύντομος τίτλος που περιέχει τις κυριότερες λέξεις-κλειδιά
      2. Τα πλήρη ονόματα των συγγραφέων
      3. Τα κέντρα προέλευσης των συγγραφέων
      4. Στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου συγγραφέα για αλληλογραφία (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τυχόν αριθμοί τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση)
      5. Συνολικός αριθμός λέξεων του άρθρου, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας τίτλου, των αναφορών και της δομημένης περίληψης
      6. Έως πέντε (5) λέξεις-κλειδιά

 

Περίληψη

Παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε μια δομημένη περίληψη (Ιστορικό/Στόχος, Μέθοδοι, Αποτελέσματα, Συμπεράσματα) έως 250 λέξεις. Οι επιστολές προς τον συντάκτη δεν χρειάζονται περίληψη.

 

Λέξεις-Κλειδιά

Παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε έως πέντε (5) λέξεις-κλειδιά. Οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να λαμβάνονται από αυτές που συνιστώνται από τη λίστα προγραμμάτων περιήγησης Medical Subject Headings (MeSH) της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των ΗΠΑ στη διεύθυνσηwww.nlm.nih.gov/mesh και MeSH Hellas.

 

Βασικό κείμενο

Το περιοδικό χρησιμοποιεί την ελληνική και βρετανική αγγλική ορθογραφία.

 

Μέθοδοι και Υλικά

Παρακαλείσθε να αναφέρετε το πλήρες όνομα της επιτροπής δεοντολογίας που ενέκρινε το ερευνητικό σας πρωτόκολλο. Εάν δεν χρειαζόταν επιτροπή δεοντολογίας, εξηγήστε γιατί δεν χρειαζόταν. Αναφέρετε ότι οι συμμετέχοντες ή οι συγγενείς τους έδωσαν εν επιγνώσει γραπτή συγκατάθεση για συμμετοχή. Εάν υποβάλετε προσωπικές πληροφορίες ή αναγνωρίσιμες εικόνες, υποδείξτε ότι είχατε την άδεια του ατόμου για αυτό. Εάν η μελέτη σας είναι καταχωρημένη δοκιμή, δώστε το όνομα του μητρώου δοκιμών.

Δεοντολογικά πρότυπα

Μελέτες στις οποίες συμμετέχουν άνθρωποι πρέπει να περιλαμβάνουν ρητή δήλωση στην οποία να προσδιορίζεται το θεσμικό όργανο ή η επιτροπή δεοντολογίας που ενέκρινε τη μελέτη και, κατά προτίμηση, να παρέχεται ο αριθμός της άδειας που έχει δοθεί.

i) Μελέτες στις οποίες συμμετέχουν άνθρωποι

Όταν συμμετέχουν άνθρωποι, τα άρθρα πρέπει να περιλαμβάνουν δήλωση ότι τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν με τη γραπτή συγκατάθεση και κατανόηση κάθε συμμετέχοντος και ότι η μελέτη είναι σύμφωνη με τη δήλωση της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης του Ελσίνκι που δημοσιεύθηκε στον δικτυακό τόπο της Εφημερίδας της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο αριθμός απόφασης έγκρισης της επιτροπής θεσμικής επανεξέτασης (ή της αρμόδιας επιτροπής επανεξέτασης).


Δικαιώματα

Το υλικό που αντιγράφεται από άλλες πηγές πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή δήλωση τόσο από τον συγγραφέα όσο και από τον εκδότη που δίνει άδεια στο AoCN για αναπαραγωγή. Λάβετε γραπτή άδεια από τουλάχιστον έναν συγγραφέα άρθρων που βρίσκονται ακόμα υπό εκτύπωση, αδημοσίευτων δεδομένων και προσωπικών επικοινωνιών. Είναι ευθύνη του συγγραφέα να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται άδειες.

 

Βιβλιογραφία-Παραπομπές

Όλες οι παραπομπές θα πρέπει να αριθμούνται διαδοχικά κατά σειρά εμφάνισης και να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερες. Μέσα στο κείμενο, οι παραπομπές πρέπει να είναι σε αγκύλες και εκθέτη μετά από τελείες και κόμματα (π.χ. κείμενο.[5]). Οι τίτλοι των περιοδικών συντομεύονται σύμφωνα με τη MEDLINE ή την Index Medicus.

 

Παραδείγματα:

Αναφορά σε άρθρο περιοδικού:

Συγγραφέας 1, Συγγραφέας 2, Συγγραφέας 3, et al. Τίτλος του άρθρου. Συντομογραφία περιοδικού. Έτος, Τόμος, Πρώτη σελίδα–Τελευταία σελίδα περικομμένη

Παράδειγμα: Rizzo MA, Hadjimichael OC, Preiningerova J, et al. Prevalence and treatment of spasticity reported by multiple sclerosis patients. Mult Scler. 2004; 10(5):589-95.

 

Αναφορά σε Βιβλίο:

Συγγραφέας 1, Συγγραφέας 2, Συγγραφέας 3, et al. Τίτλος του βιβλίου, έκδοση (εάν υπάρχει)· Εκδότης: Πόλη, Χώρα, Έτος; Κεφάλαιο (προαιρετικό), σσ. Περιοχή σελίδων (προαιρετικό), ISBN XXX-XXX-XXX-XXX-X.

 

Παράδειγμα: Voet D, Voet JG. Biochemistry. John Wiley & Sons: New York, USA,1990. p.1223. ISBN 0-471-61769-5.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AMA, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Εγχειρίδιο AMA.

 

Πίνακες

Οι πίνακες πρέπει να υποβάλλονται ως επεξεργάσιμο αρχείο, και όχι ως είκονα.

Οι πίνακες θα πρέπει να συμπληρώνουν, και όχι να επαναλαμβάνουν, τις πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο. Θα πρέπει να παρέχονται στο κύριο αρχείο ως πίνακες και να μην υποβάλλονται ως εικόνες. Οι λεζάντες πρέπει να είναι συνοπτικές αλλά περιεκτικές - ο πίνακας, το υπόμνημα και οι υποσημειώσεις πρέπει να είναι κατανοητά χωρίς αναφορά στο κείμενο. Όλες οι συντομογραφίες πρέπει να ορίζονται σε υποσημειώσεις. Συμπεριλάβετε ορισμούς των χρησιμοποιούμενων συμβόλων, εξηγήστε όλες τις συντομογραφίες και ορίστε τυχόν μονάδες μέτρησης. Σύμβολα υποσημειώσεων: #, ¥, §, ¶, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται (με αυτή τη σειρά). Τα σύμβολα *, **, *** θα πρέπει να δεσμεύονται για τιμές P. Στατιστικά μέτρα όπως SD ή SEM θα πρέπει να προσδιορίζονται στους τίτλους.

 

Εικόνες

Όλοι οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να στέλνουν όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας εικόνες. Ωστόσο, για σκοπούς αξιολόγησης, γίνεται αποδεκτή μεγάλη ποικιλία μορφών, μεγεθών και αναλύσεων.

 

Γενικά στοιχεία μορφοποίησης

      • Μονάδες μέτρησης: Οι μετρήσεις θα πρέπει να δίνονται σε μονάδες SI. Επισκεφθείτε το Διεθνές Γραφείο Poids κ.λπ. Μετρήσεις (BIPM) ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες SI.
      • Συντομογραφίες: Οι όροι που επαναχρησιμοποιούνται επανειλημμένα πρέπει να συντομεύονται. Χρησιμοποιήστε αρχικά τη λέξη πλήρως, ακολουθούμενη από τη συντομογραφία σε παρένθεση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μόνο τη συντομογραφία.

 

      1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ

Πρωτοτυπία του άρθρου
Το AoCN αναλαμβάνει να αξιολογήσει μόνο άρθρα που δεν έχουν δημοσιευθεί ή υποβληθεί αλλού (με εξαίρεση τις κατευθυντήριες γραμμές ή τα έγγραφα που έχουν μεταφραστεί από άλλες γλώσσες). Καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για τον εντοπισμό λογοκλοπής στη διαδικασία αξιολόγησης. 

Δεν θεωρούμε λογοκλοπή τη συμπερίληψη δεδομένων από ανακοινώσεις συνεδρίων, αποτελέσματα που παρουσιάζονται σε συνέδρια ή δεδομένα που προέρχονται από βάσεις δεδομένων αποτελεσμάτων (δεδομένα χωρίς ερμηνεία, συζήτηση, πλαίσιο ή συμπεράσματα με τη μορφή πινάκων και κειμένου).

Εάν οι συντάκτες έχουν λόγους να υποπτεύονται λογοκλοπή ή διπλή δημοσίευση, θα επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα για επεξηγήσεις. Εάν δεν δοθούν ικανοποιητικές εξηγήσεις, το άρθρο θα απορριφθεί κατευθείαν.

 

Ευχαριστίες

Συνεισφορές από οποιονδήποτε δεν πληροί τα κριτήρια συγγραφής θα πρέπει να αναφέρονται, με άδεια από τον συνεισφέροντα, σε ενότητα Ευχαριστίες στο άρθρο.

Αποποιήσεις

Πρέπει να αναφερθεί τυχόν οικονομική και υλική υποστήριξη. Εάν έχει ληφθεί χρηματοδότηση οποιουδήποτε είδους για τη μελέτη, αναφέρετε την πηγή στην ενότητα «Χρηματοδότηση» ή αναφέρετε εάν δεν υπήρξε χρηματοδότηση.

 

      1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ

Αποδεκτά άρθρα

Το Περιοδικό διασφαλίζει ότι τα αποδεκτά άρθρα «in press» δημοσιεύονται στο διαδίκτυο λίγο μετά τη σελιδοποίηση του περιοδικού.

 

Galley proofs

Οι συγγραφείς θα λάβουν email με αρχείο PDF των galley proof τους. Τα proofs θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για τυχόν σφάλματα επιμέλειας ή άλλα λάθη μορφοποίησης, καθώς και για την ορθή παρουσίαση των πινάκων και των εικόνων που περιλαμβάνει το άρθρο. Τα proofs πρέπει να επιστραφούν εντός 48 ωρών από την παραλαβή του email. Οι διορθώσεις που θα δοθούν θα ενσωματωθούν και στη συνέχεια θα αποσταλούν ξανά στους συγγραφείς για τελικό έλεγχο πριν από τη δημοσίευση. 

 

      1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑ ΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟΥ

Οι μέγιστοι αριθμοί λέξεων των άρθρων δεν περιλαμβάνουν τη σελίδα τίτλου, την περίληψη, τις συγκρούσεις συμφερόντων, τις αναφορές και τα υπομνήματα πινάκων.

 

Πρωτότυπες εργασίες: έως 4000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής, μεθόδων, αποτελεσμάτων και συζήτησης, με μέγιστο αριθμό έξι εικόνες ή πίνακες.

Αξιολογήσεις: έως 6000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής, της μεθόδου, των αποτελεσμάτων και της συζήτησης, με μέγιστο αριθμό οκτώ εικόνες ή πίνακες. Προτιμώνται συστηματικές ανασκοπήσεις.

Αναφορές περιστατικών/περιπτώσεων: έως 1500 λέξεις. Επιτρέπεται μία εικόνα ή πίνακας και το πολύ πέντε αναφορές. Η αποδοχή των περιστατικών είναι πολύ περιορισμένη και θα γίνονται δεκτές μόνο αναφορές που έχουν σημαντική κλινικοπαθολογική ή εκπαιδευτική συμβολή, ή υποδηλώνουν σημαντική αλλαγή διάγνωσης ή θεραπείας.

Σύντομες ανακοινώσεις και επιστολές προς τον Εκδότη: μέγιστο 1500 λέξεις. Επιτρέπονται έως δύο πίνακες ή εικόνες και δεκαπέντε αναφορές. Οι επιστολές εκφράζουν απόψεις σχετικά με άρθρα που δημοσιεύονται στο AoCN ή παρουσιάζουν ιδέες ή ευρήματα επιστημονικού ενδιαφέροντος που δεν αποτελούν πρωτότυπη έρευνα.

Διδασκαλία νευροεικόνων: έως 200 λέξεις. Οι υποβολές περιλαμβάνουν φωτογραφίες, νευροακτινολογικές εικόνες και βίντεο και έως 4 εικόνες.

Σχόλια σχετικά με πρόσφατες δημοσιεύσεις: έως 500 λέξεις. Επιτρέπονται έως πέντε παραπομπές, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου στο οποίο σχετίζεται ο σχολιασμός. Τα σχόλια είναι γνωμοδοτικά, υποκειμενικά κείμενα από έναν ή περισσότερους ειδικούς σε ένα θέμα ή δημοσίευση και προσκαλούνται από τους συντάκτες.

Κατευθυντήριες γραμμές: έως 6000 λέξεις, 8 πίνακες ή σχήματα και 100 βιβλιογραφικές αναφορές. Οι κατευθυντήριες γραμμές καταρτίζονται από ομάδες εργασίας που ορίζονται από την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και αναθεωρούνται από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΝΕ.

Νέα: Επιστημονικά νέα για τον νευρολόγο, όπως νέα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, ανακοινώσεις συνεδρίων και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

      1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Για ερωτήσεις σχετικά με τις υποβολές, επικοινωνήστε στο info@jneurology.gr.

 

 

Προστασία δεδομένων

Υποβάλλοντας ένα άρθρο ή αναθεωρώντας για αυτήν την έκδοση, το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το κέντρο προέλευσής σας, καθώς και άλλα στοιχεία επικοινωνίας που ενδέχεται να απαιτεί η δημοσίευση, θα χρησιμοποιηθούν για τις τακτικές λειτουργίες της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης, όταν είναι απαραίτητο, της κοινής χρήσης με τον εκδότη και τους συνεργάτες για την παραγωγή και τη δημοσίευση. Η έκδοση και ο εκδότης αναγνωρίζουν τη σημασία της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγονται από τους χρήστες κατά τη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών και εφαρμόζουν πρακτικές για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνονται μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας, της ακεραιότητας και της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία.

 

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τα ονόματα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνονται κατά την υποβολή θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους αναφερόμενους σκοπούς αυτού του περιοδικού και δεν θα διατεθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό ή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα.

Πρωτότυπες εργασίες

max. 4000 λέξεις συμπεριλαμβανομένων: Εισαγωγή, Μέθοδος, Αποτελέσματα και Συζήτηση. Επιτρέπονται το μέγιστο έξι εικόνες ή πίνακες.

 

Άρθρα ανασκόπησης

max. 6000 λέξεις συμπεριλαμβανομένων Εισαγωγή, Μέθοδος, Αποτελέσματα και Συζήτηση. Επιτρέπονται το πολύ οκτώ σχήματα ή πίνακες. Προτιμώνται οι συστηματικές ανασκοπήσεις.

 

Αναφορές περιπτώσεων

max. 1500 λέξεις. Επιτρέπεται έως δύο σχήματα. Η αποδοχή των αναφορών περιστατικών είναι περιορισμένη και μόνο οι αναφορές που έχουν σημαντική κλινικο-παθολογoανατομική ή εκπαιδευτική συμβολή ή υποδηλώνουν σημαντική αλλαγή διάγνωσης ή θεραπείας θα γίνονται δεκτές. 

Σύντομες Επικοινωνίες και γράμματα προς την σύνταξη

max. 1500 λέξεις,. Επιτρέπονται δύο πίνακες ή σχήματα και το πολύ δεκαπέντε αναφορές. Οι επιστολές εκφράζουν απόψεις σχετικά με άρθρα που δημοσιεύονται στα Αρχεία Κλινικής Νευρολογίας ή παρουσιάζουν ιδέες/ευρήματα επιστημονικού ενδιαφέροντος που δεν αποτελούν πρωτότυπη έρευνα.

Διδακτικές νευρολογικές εικόνες

Περιλαμβάνουν φωτογραφίες, ενδιαφέροντα νευροαπεικονιστικά ευρήματα και βίντεο. Ανώτατο όριο οι 4 εικόνες και 200 λέξεις μέγιστο.

Επιλογές και σχολιασμός βιβλιογραφίας

max. 6000 λέξεις, 8 πίνακες ή σχήματα και 100 αναφορές. Ο αριθμός λέξεων δεν περιλαμβάνει τη σελίδα τίτλου, την περίληψη, τις συγκρούσεις συμφερόντων, τις παραπομπές και τα υπομνήματα των πινάκων και των σχημάτων. Οι κατευθυντήριες οδηγίες προετοιμάζονται από ομάδες εργασίας που ορίζονται από την EΝΕΕ και εξετάζονται από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΝΕΕ. 

Κατευθυντήριες οδηγίες/ Συστάσεις

max. 6000 λέξεις, 8 πίνακες ή σχήματα και 100 αναφορές. Ο αριθμός λέξεων δεν περιλαμβάνει τη σελίδα τίτλου, την περίληψη, τις συγκρούσεις συμφερόντων, τις παραπομπές και τα υπομνήματα των πινάκων και των σχημάτων. Οι κατευθυντήριες οδηγίες προετοιμάζονται από ομάδες εργασίας που ορίζονται από την EΝΕΕ και εξετάζονται από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΝΕΕ.

Νέα

Επιστημονικά νέα που αφορούν νευρολόγους, όπως νέα της ΕΝΕΕ, ανακοινώσεις συνεδρίων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τα ονόματα και οι διευθύνσεις email που καταχωρούνται στις ιστοσελίδες του περιοδικού θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους καθορισμένους σκοπούς του περιοδικού και δεν θα διατίθενται για κανένα άλλο σκοπό ή σε κανένα τρίτο μέρος.